Velike ideje za mali interijer

uredenje uredjenje interijera enterijera savjeti

Prilikom uređenja interijera malih dimenzija naša kreativnost, prilagodba prostoru najviše dolazi do izražaja. Trebamo voditi računa da imamo dovoljno mjesta za sve naše stvari, ali da pri tome naš stan (kuća) ne izgleda poput kutije za stanovanje, već ugodno, prozračno, skladno i lijepo.

Prije nego krenete s uređenjem, napišite na papir sve vaše potrebe, treba li vam veliki garderobni ormar, mnogo polica za knjige, za šta sve planirate koristiti prostor. I krenite u akciju. A mi vam donosimo nekoliko velikih ideja za uređenje malih interijera.

1. Odaberite multifunkcionalni namještaj – u ovakvim interijerima potreban je namještaj koji ima skrivene funkcije, poput taburea koji može služiti kao spremnik ili umjesto klasičnog klub stolića u dnevnom boravku, odaberite stol poput škrinje unutar kojeg možete pospremiti razne predmete.

Photorepro: 1 /Daniel

2. Koristite police kao pregrade – ako želite pregraditi prostoriju, nemojte koristiti obične pregradne zidove, već radije postavite police kako biste što bolje iskoristili prostor. Odlična je ideja od knaufa izraditi police, ili tzv. niše.

3. Svima nam je potrebno jako puno prostora za garderobu, cipele, te razne predmete za koje nam se čini da nikada nemamo dovoljno mjesta, a u malim interijerima idealno je napraviti ugradbeni ormar od poda do stropa kako bi dobili što više mjesta za pohranu stvari. Savjetujemo da klizne stijene (ili vrata) od ormara budu svijetle boje kako bi se stopili s interijerom.

ormar

4. Neka vam svijetle boje, poput bijele, budu osnova kako bi prostor izgledao prozračno i vizualno veće.

5. Poznati i provjereni “trik” – postavite ogledala i time vizualno povećajte prostor i količinu svjetla u njemu.

6. Nemojte sav namještaj postaviti na pod, koristite i zidove kako bi se stvorio balans u prostoru i time izbjegli “natrpanost”. Tako umjesto ormara za knjige, radije postavite zanimljive police na zid.

police

7. Zamijenite sve „teške“ predmete, poput tamnih, glomaznih tepiha, gustih dekora na prozorima, s prozračnim, svjetlijim predmetima. Npr. umjesto dekora na prozore postavite grilje, ili svijetle panele.

8. U kuhinju postavite otvorene police ili ormare sa staklenim vratima, jer klasični gornji elementi zatvaraju i smanjuju prostor.

kuhinja

9. Zabluda je da u malim prostorima trebamo postavljati više namještaja malih dimenzija. Radije postavite nekoliko velikih komada namještaja, ovaj postupak će prostor učiniti vizualno većim.

10. Iako mnogi misle suprotno, obojite jedan zid prostorije u boju čokolade. To će vizualno povećati prostor i dati mu jedan elegantni i dramatični izgled.

Članak preuzet sa esteta.hr

There are no comments yet.

Odgovori

Facebook